Basic VCA

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. VCA is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes waar werknemers van een bedrijf op moeten letten om veilig en gezond te kunnen werken. Deze lijst is vooral belangrijk voor werknemers in risicovolle werkomgevingen, zoals de bouw. Hier kan veel mis gegaan, waardoor het fijn is om een lijst te hebben waar je op moet letten om veilig en gezond te werken. Met een VCA certificaat laat het bedrijf weten dat ze zich bewust zijn van de mogelijke risico’s tijdens het werk. Dit certificaat is belangrijk voor opdrachtgevers. Ze kiezen eerder voor een bedrijf met dit certificaat dan een bedrijf zonder dit felbegeerde papiertje. Dat maakt een VCA certificaat onmisbaar voor bedrijven die werken in een branche met een verhoogd veiligheidsrisico.

Kennis van veilig en gezond werken

Bij G4S trainingen kan je het VCA certificaat halen. Dit certificaat kan je halen door de cursus Basic VCA te volgen. Deze opleiding is vooral voor uitvoerende werknemers en ZZP’ers die werken in een branche met verhoogde risico’s. Maar de opleiding is ook geschikt voor iedereen die dagelijks met risico’s te maken kan krijgen op werk. Met het VCA certificaat toon je aan dat je veiligheid en gezondheid belangrijk vindt, dat je hier kennis van hebt en dat je er aandacht aan besteedt. Tijdens de opleiding van G4S komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder gevaarlijke stoffen, arbeidsomstandigheden en milieu, werken op hoogte en persoonlijke beschermingsmiddelen. Zo vergaar je kennis op alle mogelijke onderwerpen op het gebied van veilig en gezond werken.

Kies de leermethode die bij jou past

Het halen van het VCA certificaat kan op verschillende manieren, zodat er altijd een manier is die bij jou past. Zo kan je kiezen voor een klassikale cursus Basisveiligheid VCA, maar kan je er ook voor kiezen om online te leren voor het behalen van het certificaat. Daarnaast kan je kiezen voor het VCA-boek voor zelfstudie, maar is het ook mogelijk om een los examen te boeken. Bijvoorbeeld als je dit materiaal al een keer gelezen hebt of al in het bezit bent van dit boek. Zo kies je dus voor een lesmethode die past bij jou. Met het behalen van het examen krijg je het felbegeerde certificaat en kan je aantonen dat je werkt met aandacht voor veiligheid en gezondheid.