Een onbezorgde vakantie in een topklimaat? Bezoek de Portugese Algarve

Vakantie

Wie tijdens zijn of haar vakantie een bestemming prefereert met een ontspannen atmosfeer, een ideaal klimaat, een gastvrije bevolking en een keuken die bekendstaat om heerlijke gerechten, die komt gegarandeerd aan zijn trekken in de Algarve in Portugal. De Algarve is de zuidelijke kustregio van het land. De hoofdstad van de regio is Faro. Hier vind je ook het grootste vliegveld van het zuiden van Portugal. Ontspannen kun je in deze omgeving dus volop, maar mogelijkheden tot uitstapjes zijn er ook. Hier lees je in de volgende alinea’s meer over. 

De fraaiste steden en dorpen van de Algarve

Als je op vakantie bent in de Algarve en je wilt een cultureel uitstapje maken, dan kun je kiezen uit de volgende mooie plaatsen:

  • Faro, zoals gezegd de hoofdstad van de Algarve. Deze stad staat bekend om zijn kronkelige straatjes, stadsmuren die uit de middeleeuwen dateren en fraaie bezienswaardigheden als het stadhuis, de stadspoort en de kerk Igreja do Carmo.
  • De bekendste badplaats is Albufeira. Los van de vele bars en restaurants vind je hier een sfeervol historisch centrum en prachtig gelegen stranden.
  • Loulé is een stad die door de Moren is gesticht. Interessant daaraan is dat deze plaats heel anders oogt dan bijvoorbeeld Albufeira en Faro.
  • Portimão: dit is een havenstad waarvan de sfeervolle vismarkt en de lange, ijzeren brug de bekendste bezienswaardigheden zijn.
Vakantie

Bezienswaardigheden op het gebied van natuur

Qua natuur heeft de Algarve ook het nodige te bieden. Wel dient gezegd te worden dat het hier met name de stranden en de baaien zijn die echt tot de verbeelding spreken. Opvallend is dat veel van deze stranden gepaard gaan met ronduit spectaculaire rotsformaties. Zowel aan de zuidkant als aan de westkant zijn ze te vinden. Afsluitende tip: vooral het Praia da Marinha is echt de moeite waard.