Verspilling tegen gaan

Een sloperij voor je auto is heel handig en fijn dat het er is. Een sloperij gaat verspilling tegen en zorgt ervoor dat er veel gerecycled wordt. Wanneer je een auto hebt die erg kapot is waar je niet meer mee kunt rijden is een sloperij een goede optie. Een sloperij haalt alle kapotte auto’s geheel gratis op waar je hem hebt staan. Het is zelfs zo dat een sloperij je er ook nog geld voor geeft Dit doen ze omdat ze veel kunnen met een sloopauto. Online verkopen van een kapotte auto gaat lastig dit komt omdat niemand een kapotte auto wil kopen, een sloperij is juist op zoek naar kapotte auto’s.

Auto demonteren

Wanneer er een kapotte auto bij de sloperij aankomt kan het hele proces beginnen. De vloeistoffen die in de auto zitten worden er eerst uitgehaald, dit doen ze omdat die soms schadelijk kunnen zijn en die vloeistoffen ook goed hergebruikt kunnen worden voor andere auto’s. Wanneer de vloeistoffen uit de auto zijn gehaald, kan het demonteren beginnen. Alle andere onderdelen worden ook uit de auto gehaald en worden goed bekeken en getest of ze het nog doen. 

Rubber verwerken

Een groot gedeelte van een auto is recyclebaar bijvoorbeeld de accu van de auto kun je vaak nog een keer gebruiken voor een andere auto. De accu wordt er voorzichtig uitgehaald en getest of die nog goed functioneert. Ook de banden onder de auto worden gebruikt voor een nieuw leven. Wanneer de banden in een hele slechte staat verkeren worden de banden verkocht aan bedrijven die rubber verwerken zodat er niets verspilt, wordt. Ook de ramen van de auto worden opnieuw gebruikt wanneer de auto ramen nog intact zijn, ze worden voorzichtig uitgehaald, vervolgens worden ze gebruikt voor verschillende doeleinden.

Sloopauto voor je huis

Het is erg zonde wanneer je in bezit bent van een sloopauto die veel schade heeft en je er niets mee doet. Wanneer je auto maar voor de deur staat en er maandelijks kosten vanaf gaan terwijl je er niet eens mee rijdt. Het is dan een goede optie om gewoon je auto te verkopen aan een sloperij. Het is een enorme last van je schouder die verdwijnt

Old rusty corroded cars in car scrapyard. Car recyclingOld rusty corroded card. Car recycling