Vrijheid met aanvragen

Gelukkig is er tegenwoordig internet waardoor je niet zo beperkt meer bent, formulieren, uittreksels en documenten vraag je eenvoudig online aan. Waar je voorheen voor een vog aanvragen den haag echt bij het gemeentehuis in den haag moest zijn, kun je dit nu doen vanaf iedere plaats waar je ook bent. Je bent niet meer gebonden, de uitslag van de Verklaring Omtrent het Gedrag wordt altijd naar je woonadres gestuurd, ongeacht waar je hem aangevraagd hebt. 

Waar wordt de aanvraag heen gestuurd?

Wanneer je een aanvraag doet voor een verklaring omtrent het gedrag, worden deze allemaal naar de dienst Justis gestuurd. Of je nu een vog aanvragen den haag doet of je woont in een andere stad, alle aanvragen worden behandeld op een plaats. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen in behandeling genomen, het is wel mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Dit kan aan de orde zijn als je bijvoorbeeld naar het buitenland moet voor werk en je een visum nodig hebt. Op de website vog-aanvraag.info vind je meer informatie hierover.

vog aanvragen den haag

Miljoen aanvragen per jaar

Bij een vog aanvragen den haag ben je niet de enige, ruim een miljoen mensen vraagt per jaar een verklaring omtrent het gedrag aan. Je snapt dat er bij de dienst Justis soms een wachttijd kan ontstaan, heb je geen strafblad dan heb je vaak de verklaring wel snel in huis. Moet er verder gezocht worden dan kan het enige tijd duren voor je de uitslag hebt. Het is dus niet mogelijk dat je sneller een VOG krijgt bij een andere dienst, aangezien alles bij instantie Justis terecht komt die als enige de aanvragen behandelt.