Waarom je herbruikbare wattenschijfjes zou moeten

wattenschijfjes

Ben jij al overtuigd dat we beter ons best moeten doen voor het milieu en vind je net zoals al vele anderen dat we ons meer moeten richten op zero waste? Dat zijn we met je eens. Tegenwoordig bestaan er steeds meer producten die je kan vervangen voor milieuvriendelijke producten. Waaronder o.a. de wasbare wattenschijfjes. Deze zijn herbruikbaar en gemaakt van katoen, natuurlijke grondstoffen gerecycled materiaal.

wattenschijfjes

Met de wasbare versie verbruik je niet alleen veel minder grondstoffen, je produceert minder afval én je hebt minder plastic nodig om al deze weggooi wattenschijfjes te verpakken.

Waar vroeger de echter idealisten ze nog zelf maakten hoe je nu niet meer zelf achter de naaimachine te gaan zitten. Ze zijn op steeds meer plekken voor een goede prijs te koop. En als je denkt maken die paar schijfjes alleen dan echt het verschil? Ze lossen niet direct het hele probleem op, maar het maakt absoluut een grote impact. Wist je dat er geschat wordt dat op dit moment ongeveer 150 ton aan plastic in de zee ronddobbert? Van al het plastic dat bestaat op deze aarde is meer dan de helft na het jaar 2000 geproduceerd en het grootste gedeelte hiervan wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. Dus ja, het veranderen van weggooi wattenschijfjes naar herbruikbare hebben absoluut een grote impact op de aarde, mens en dier.

Daarbij en niet geheel onbelangrijk je bespaart geld! De wasbare schijfjes gaan jaren mee en kosten dus uiteindelijk minder geld dan wanneer je regelmatig weer naar de winkel moet om nieuwe te kopen! Naast het milieu en de portemonnee zijn de watjes ook erg goed voor je huid. Ze zijn lekker zacht, ze zijn makkelijk in onderhoud. Je wast ze gewoon mee met de was op 30 of 40 graden en je krijgt er eigenlijk altijd een was netje bij. Conclusie? Gewoon doen!