Wat als je jezelf buitensluit?

Jezelf buitensluiten door de deur in het slot te laten vallen terwijl de sleutel nog binnen ligt klinkt als een nachtmerrie voor velen. Helemaal omdat dit vaak gebeurd op momenten wanneer dit het slechtst uitkomt. Gelukkig zijn er meerdere stappen die je kan ondernemen om dit soort gevallen preventief te voorkomen als ook oplossingen voor wanneer je het zelf niet meer op kan lossen. Welke van deze opties heeft jouw voorkeur?

Bij de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend is een bekend spreekwoord. Wanneer de relatie tussen buren goed is kan het verstandig zijn om een reservesleutel te ruilen met de buren zodat in je een extra optie buitenshuis hebt om weer binnen te komen. Op die manier zijn 2 huishoudens verzekerd van een extra mogelijkheid de deur te openen.

Verstop de sleutel

Mocht de relatie met de buren minder zijn of kan je ze om wat voor reden dan ook niet helemaal vertrouwen dan kan je er ook voor kiezen om de sleutel te verstoppen. Onder een mat, bloempot of vuilnisbak zijn populaire plekken om sleutels te verstoppen. Let wel op, dit weten inbrekers ook.

Schakel een professional in

Als laatste optie kan je ook iemand in de arm nemen die het slot voor je opent zonder dat deze hierbij de sleutel heeft. Bij slotenmaker den haag hebben ze hier genoeg ervaring mee en zien ze dit soort verzoeken dagelijks voorbij komen.

Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de website van een slotenmaker in den haag.