Wat is een snurk beugel en waarom wil je er eentje hebben?

snurk beugel

In Nederland alleen al zijn er miljoenen mensen die snurken. Dat is niet erg want vaak kun je er niets aan doen. Maar je kunt wel maatregelen nemen om het snurken drastisch te verminderen. Bijvoorbeeld door een snurk beugel te gaan dragen. Deze speciale beugel zorgt ervoor dat je beter kunt ademen en dus minder snurkt gedurende de nacht. 

snurk beugel

Wat is snurken eigenlijk?

Er zijn dus miljoenen mensen die snurken, maar hoe komt dat eigenlijk? Snurken wordt veroorzaakt doordat tijdens de slaap de tong verslapt. Deze zakt weg en verkleint zo de luchtweg. Dit bemoeilijkt de doorstroming. Je moet namelijk de lucht met veel meer kracht je mond in zuigen om adem te kunnen halen. Het zachte verhemelte en de huig worden in de richting van het strottenhoofd gezogen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Snurken zorgt ervoor dat u tijdens het ademhalen in uw slaap een zagend, ruisend, of brommend geluid gaat produceert. Dit geluid kan zo sterk zijn dat een partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben. Het is dus geen gek idee om op z’n minst voor anderen om je heen te proberen hier iets aan te doen.

snurk beugel

De snurk beugel op maat

Een snurk beugel kun je het beste op maat kopen omdat elke mond anders is. Daarvoor hoef je echter niet meteen naar een kliniek toe. Er zijn ook pakketten die je thuisgestuurd kunt krijgen waarmee je de eigen afdrukken kunt maken. Die stuur je vervolgens terug en dan krijg je een snurk beugel op maat opgestuurd wanneer deze klaar is.