Wat je niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek: 3 tips

onderhoudsmonteur den bosch

Je hebt op een vacature voor onderhoudsmonteur Den Bosch of applicatiebeheerder Amsterdam gesolliciteerd en je bent geselecteerd voor de volgende ronde! Natuurlijk bereid je je goed voor op het gesprek en weet je hoe je een goede indruk achterlaat. Maar weet je ook wat je juist niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek? In dit artikel vind je drie tips.

Tip 1: Wees niet negatief

Het heeft geen zin om je vorige werkgever of collega’s in het sollicitatiegesprek af te kraken, ook al denk je misschien van wel. Het geeft het gesprek een negatieve lading. Daarbij zullen je gesprekspartners gaan denken dat je misschien ook wel zo negatief zult zijn over je volgende baan.

onderhoudsmonteur den bosch

Tip 2: Kom niet te laat

Als je te laat komt voor je sollicitatiegesprek, laat je eigenlijk zien dat je niet echt geïnteresseerd bent. Ook denkt de werkgever dan dat je ook voor je werk wel vaak te laat zult komen. Daarom is het sterk aan te raden om ervoor te zorgen dat je op tijd komt.

Tip 3: Eet geen kauwgom

Voor je sollicitatiegesprek even op kauwgom kauwen voor een frisse adem is natuurlijk alleen maar goed. Maar doe je kauwgom uit zodra (of liever nog: voordat) je daar bent. Het kauwen op kauwgom komt namelijk ongeïnteresseerd over.