Zo behaal je een vca online

vca online

Wil jij zelf een vca online behalen of heeft je werkgever aangeboden dit te betalen voor je? Die kans mag je niet voorbij laten gaan want een vca is echt waardevol om op je cv te hebben. Dat geldt niet alleen voor de branche waar je in werkt want er zijn tientallen branches waar wel eens naar de vca gevraagd wordt of waar werkgevers deze zelfs verplicht stellen. 

Wettelijke verplichtingen

De vca is nog niet wettelijk verplicht, ook niet in de bouw. Dat kan echter nog komen. Bovendien zijn er wel werkgevers die dit document wettelijk verplicht stellen. Het is namelijk een document waarmee je kunt aantonen dat jij zo goed mogelijk op de hoogte bent van manieren waarop je ongelukken kunt verminderen. En welke werkgever wil dat nu niet? 

Online leren

Of je nu zelf betaalt of je werkgever betaalt: een vca halen is niet in een handomdraai gedaan. Het is belangrijk je goed te focussen op de stof en bovendien de juiste momenten te kiezen om te leren. Ga niet telkens tussendoor een paar minuutjes eraan zitten maar neem echt telkens een uurtje. Je kunt namelijk te lang leren maar te kort is zeker ook een ding. Dan neem je simpelweg niet genoeg kennis tot je.